الأفوكاتو المصرى

اهلا بك زائرنا الكريم يشرفنا انضمامك الينا ومشاركتنا
الأفوكاتو المصرى

اسلاميات ،، تعارف ،، افلام،، البومات ،، برامج ،، استشارات قانونيه ،، مجالات متعددة

مساحة إعلانية مساحة إعلانية مساحة إعلانية مساحة إعلانية مساحة إعلانية مساحة إعلانية مساحة إعلانية

It Is Time to know Muhammad The Prophet Muhammad

TvQuran

    اعملي في بيتك احلي طعميه فلافل( مصرى _ لبنانى - شامى -صعيدي)

    شاطر

    SHEKOOO
    عضو جديد
    عضو جديد

    عدد المساهمات : 118
    نقاط : 313
    تاريخ التسجيل : 03/05/2010

    اعملي في بيتك احلي طعميه فلافل( مصرى _ لبنانى - شامى -صعيدي)

    مُساهمة من طرف SHEKOOO في الجمعة مايو 14, 2010 1:28 am



    اعملي في بيتك احلي طعميه فلافل( مصرى _ لبنانى - شامى -صعيدي)

    الطريقة

    الطعمية ( الفلافل )


    اكثر من طريقه لعمل الفلافل زى ما مذكور فى العنوان

    على الطريقه المصريه و الصعيديه و الشاميه

    طعميه مصري

    المقادير:

    1كوب فول مدشوش منقوع ليلة فى الماء + حزمة بصل أخضر أو 1 بصلة كبيرة ولكن يفضل البصل الأخضر + حزمة بقدونس + حزمة شبت + ملعقة كسبرة كبيرة + راس ثوم مقشرة + سمسم + ربع ملعقة صغيرة بيكربونات + ملح .


    الطريقة:

    يوضع الفول + البصل +البقدونس + الشبت فى المفرمة او الكبة الكهرباء وتفرم جيدا ثم يدق الثوم مع الكسبرة مع الملح ويضافوا على الفول ويخلطوا ثم نضع البيكربونات عليهم وتعجن جيدا وتقسم فى أكياس وتوضع فى الفريزر وعند الأستعمال يخرج الكيس ويترك حتى تلين العجينة ويشكل كور وتبطط باليد ويوضع عليها السمسم وتقلى فى الزيت وبالهنا والف صحة ملحوظة : ممكن عمل الطعمية بالحمص الشامى بدل الفول المدشوش بنفس الطريقة


    طعميه شامي بالحمص مش فول

    الطريقه

    المقادير:

    نصف كيلو حمص + ربع كيلو فول مجروش -
    4 بصلات + رأس ثوم ( 6-8 فصوص ) -
    4
    من البقدونس + ب
    كزبرة خضراء -
    ربع ملعقة صغيرة من بايكربونات الصوديوم -
    رشة من كل من الكمون و والقرفة والسمسم -
    ملعقة صغيرة من كل من الكزبرة الناشفة والفلفل الأسود والبايكنج باودر-
    ملعقتان صغيرتان من الملح + 4 أكواب زيت للقلي .

    الطريقة:

    1- نظفي الفول والحمص من الأوساخ ثم انقعيها في الماء طوال الليل.
    2- نظفي البقدونس من الأوساخ ثم افرميه فرماً ناعماً.قشري الثوم والبصل.
    3- صفي الفول والحمص من الماء وضعيهما في مفرمة اللحمة ثم افرمي البصلة والثوم والبقدونس والكزبرة الخضراء.
    4- بعد طحن الكمية رشي جميع البهارات واخلطيها جيداً.
    5- اتركي الخلطة لمدة نصف ساعة قبل القلي.
    6- رشي بايكربونات الصوديوم قبل5 دقائق من القلي.
    7- سخني الزيت على النار ثم قرصي الفلافل بملعقة خاصة وارمي الأقراص في الزيت الحامي وقلبيها على الوجهين ثم ارفعيها عن النار بعد أن يحمر الوجهان.
    .
    طريقة عمل الطرطور:
    المقادير: كوب طحينة + نصف كوب ماء + رشة ملح -
    3 ملاعق كبيرة من عصير الليمون
    1 ملعقة صغيرة من الثوم المدقوق .
    الطريقة: 1- نخفق الطحينة مع الماء
    2- ندق الثوم مع الملح ونخفقه مع عصير الليمون
    3- نخلط مزيج الثوم مع الطحينة جيدا ونحصل على صلصة الطرطور.
    4- تبقى هذه الصلصة أساسية في المطبخ الشرقي. فيمكن تقديمها باردة مع الشاورما أو الفلافل أو السمك المقلي والمشوي.

    والطريقه الثانيه

    المقادير:

    1كوب فول مدشوش منقوع ليلة فى الماء + حزمة بصل أخضر أو 1 بصلة كبيرة ولكن يفضل البصل الأخضر + حزمة بقدونس + حزمة شبت + ملعقة كسبرة كبيرة + راس ثوم مقشرة + سمسم + ربع ملعقة صغيرة بيكربونات + ملح .


    الطريقة:

    يوضع الفول + البصل +البقدونس + الشبت فى المفرمة او الكبة الكهرباء وتفرم جيدا ثم يدق الثوم مع الكسبرة مع الملح ويضافوا على الفول ويخلطوا ثم نضع البيكربونات عليهم وتعجن جيدا وتقسم فى أكياس وتوضع فى الفريزر وعند الأستعمال يخرج الكيس ويترك حتى تلين العجينة ويشكل كور وتبطط باليد ويوضع عليها السمسم وتقلى فى الزيت وبالهنا والف صحة ملحوظة : ممكن عمل الطعمية بالحمص الشامى بدل الفول المدشوش بنفس الطريقة

    الطريقه الثالثه

    المقادير:
    4 كوب حمص منقوع – حزمة بقدونس – 2 بصلة كبيرة الحجم – حزمة بصل أخضر – راس ثوم – 1 فلفل أخضر- 2/1 كوب كزبرة خضراء مفرومة – 3 ملاعق كبيرة من الكزبرة الجافة – 3 ملاعق كبيرة كمون – 2 ملعقة صغيرة ملح -2 ملعقة كبيرة سمسم – 2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر أو بيكربونات الصودا- زيت نباتي للقلي.
    الطريقة:

    1- يفرم الحمص المنقوع بالخلاط أو ( مفرمة اللحم ) .
    2- يفرم في نفس الوقت البقدونس والكزبرة الخضراء المفرومة والبصل الأخضر والبصل والثوم والفلفل بالتناوب.
    3- تخلط جميع المكونات جيدا ويضاف إليها الملح والكمون والكزبرة الجافة .
    4- تضاف البيكنج باودر أو البيكربونات الصودا والسمسم إلى خليط الفلافل عند بداية القلي .
    5-يقلى الفلافل في الزيت الساخن باستخدام القالب الخاص أو تكور باليد حتى تحمر من الوجهين.
    6- تؤكل سندويتشات الفلافل ساخنة مع سلطة الطحينة أو الخضراء والمخللات والفلفل الأحمر الحار.
    وبالعافيه.
    واخر طريقه بتتعمل عند الصعايده و الفلاحين وهى الذره البيضاء عند جمعها من الزرع فى بدايه الموسم تستخدم بدل من الحمص او الفول المدشوش بس لازم تكون البذره لسه طريه


    وده كل الى معروف عن الطعاميه


    ايه رايكم مش افتح مطعم احسن ههههههههههه
    الف هنا وشفا

    Embarassed Embarassed

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد ديسمبر 04, 2016 3:17 pm